EI3Om de twee jaar nodigt EUROPALIA avontuurlijke kunstliefhebbers uit om de geschiedenis en cultuur van een nieuw land te ontdekken. Van 10 oktober 2017 tot 21 januari 2018 is het de beurt aan Indonesië om in de kijker te staan. Het land is in volle economische en artistieke bloei, en heeft veel meer te bieden dan enkel paradijselijke stranden en majestueuze tempels. Zoals gebruikelijk verwelkomt BOZAR de twee hoofdtentoonstellingen van het festival. Ontdek in Ancestors de pracht van de eeuwenoude voorouderrituelen aan de hand van archeologische en ethnografische schatten, van hedendaagse creaties en archiefbeelden. Power and other things biedt een uniek overzicht van de drie laatste eeuwen van de Indonesische geschiedenis, gezien door de ogen van Indonesische en Europese kunstenaars. Voeg daar een rijk aanbod aan traditionele en hedendaagse Indonesische muziek, dans, literatuur en film aan toe, en je krijgt een uitzonderlijk en genuanceerd beeld van dit fascinerend land.

Europalia Indonesia Brussel