In het boek Tussen twee werelden, gebaseerd op waargebeurde feiten, doet Charlotte onderzoek naar het verleden van haar opa. ‘“Eet je bordje goed leeg, vroeger kreeg ik nauwelijks te eten,” zei mijn opa vroeger tegen mij. Hiermee refereerde hij naar de tijd dat hij door Indonesische onafhankelijkheidsstrijders uit zijn huis werd gehaald en in een gevangenis werd gezet.’ Deze zin heeft Charlotte er toe gezet om de geschiedenis van Nederlands-Indië in te duiken.

Het boek beschrijft het verhaal van Evert en zijn positie als Indo tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Bersiap-periode. ‘Toen mijn opa tijdens de Bersiap-periode in een gevangenis zat, werd hem verteld dat hij niet in Indonesië thuishoorde. Schijnbaar hoorde hij in Nederland thuis, maar toen hij naar Nederland was gevlucht, werd hij weer gezien als Indonesiër. Uiteindelijk heeft hij nergens honderd procent thuisgehoord,’ legt Charlotte uit. Met dit boek wil Charlotte de geschiedenis van Indië voortzetten. ‘Het valt mij op dat de mensen om mij heen weinig weten over de geschiedenis van Indië, met name de Bersiap-periode is erg onbekend. Met mijn boek wil ik meer vertellen over deze vergeten periode en daarnaast hoop ik de geschiedenis van Indië op een verhalende en begrijpende manier toe te lichten en te verspreiden.’

Om het boek te kunnen publiceren is Charlotte een crowdfunding gestart.

Op deze link https://www.voordekunst.nl/projecten/12504-tussen-twee-werelden-publicatie-1

lees je meer informatie over het boek en de crowdfunding, of je kunt de QR-code van de poster scannen. ‘Ieder klein bedrag helpt en ik ben heel erg dankbaar voor iedereen die mij helpt het verhaal van mijn opa te vertellen.’