De spannende en hoogst actuele expositie MOEDERLAND toont werk van zeven kunstenaars met een gemeenschappelijke achtergrond: De geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië, Indonesië, de Molukken en Nederland.
Wat betekent Moederland voor de kunstenaars met hun migratieachtergrond?
Hoe inspireert het hun werk?
Wat betekent Moederland voor de kunstenaars waarvan het land niet meer bestaat?
Hoe reflecteert het collectief die geschiedenis naar het nu?
Welke rol speelt de periode van het einde van de kolonie en de onafhankelijkheid van Indonesië? Moederland verbindt en inspireert de kunstenaars om werk in een nieuw perspectief naar voren te brengen, die het thema op persoonlijke manier weerspiegelt en bevraagt.
De kunstenaars:
AURA OP DEN CAMP, ARMANDO ELLO, BEN MANUSAMA, DOMINIQUE LATOEL, GIJS VERSCHOOR, INGRID VAN DER HOEVEN EN SHELLY LAPRÉ.

Lees verder…