Bezoek aan de tentoonstelling van Jennifer Tee

Na ons bezoek aan de tentoonstelling “In the black fantastic” in de Kunsthal te Rotterdam, togen Fenny en ik naar het Kunstinstituut Melly om de werken van Jennifer Tee te bewonderen.

Bron: https://hollandsemeesters.info/posts/show/7990

Jennifer Tee (1973) werkt zowel met sculptuur als installatie, collage en performance. Ze studeerde aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda, en in Amsterdam aan de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut. In 2000 en 2001 was Tee verbonden aan de Rijksakademie van beeldende kunsten, eveneens in Amsterdam. Haar werk was onder meer te zien in het Camden Arts Centre (Londen), Rijksmuseum (Amsterdam) en Kunsthal Charlottenborg (Kopenhagen). Werk van Tee is bekroond met verschillende prijzen, waaronder de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie ‘bewezen talent’ (2020).
Bron: https://www.stedelijk.nl/nl/digdeeper/jennifer-tee

Een centraal element van Jennifer Tee’s tentoonstelling in Kunstinstituut Melly is haar Tampan Tulip serie. De serie bestaat uit collages gemaakt van geperste tulpenblaadjes, met motieven ontleend aan Tampan weefsels. Deze weefsels zijn te vinden in de regio Lampung in het zuiden van Sumatra, al honderden jaren onderdeel van een belangrijke handelsroute. Het gebied is lange tijd een kruispunt van culturen en artistieke tradities geweest. De vierkant gevormde geweven Tampans werden uitgewisseld tijdens belangrijke overgangsrituelen. De motieven omvatten vaak een schip met menselijke zielen, dieren en plantachtige vormen in beweging naar het hiernamaals: verwijzingen die diasporische verhalen, migratie en de stamboom in verband brengen met genealogie en voorouders.
Bron: https://www.kunstinstituutmelly.nl/nl/experience/6638-jennifer-tee-still-shifting-mother-field

Kleden, keramiek, tegels, tenten, tekeningen: een diversiteit aan werkvormen en materialen komt samen in het oeuvre van Jennifer Tee (Arnhem, 1973). Haar werk is exotisch en bevat ingrediënten uit diverse culturen.
Bron: https://hollandsemeesters.info/posts/show/7990