Objectvragen en museumspreekuur

logo-museum-volkenkunde

Het museum voor Volkenkunde heeft op de website een interessante pagina over Objectvragen en Museumspreekuur. Hieronder hun tekst daarover.

“Heeft u vraag over een voorwerp dat in uw bezit is? Komt het uit een land dat vertegenwoordigd is in ons museum? Wellicht kan een van onze conservatoren u dan helpen meer te weten te komen over dit voorwerp. Om uw vraag goed te kunnen behandelen, willen we u verzoeken een formulier in te vullen. De aanvraag wordt naar onze afdeling onderzoek gestuurd. De aanvragen worden centraal gesorteerd en doorgestuurd naar de betreffende conservator, die uw vraag zo goed mogelijk beantwoordt. Een taxatie van de waarde van de voorwerpen wordt niet gegeven.

Mocht u liever langskomen met het voorwerp aan een van de conservatoren te laten zien dan kunt u terecht op ons museumspreekuur in Museum Volkenkunde in Leiden. Elke eerste donderdag van de maand is er tussen 12.00 en 13.00 uur museumspreekuur. De conservatoren staan op afspraak klaar om vragen als ‘wat is het precies?’, ‘waar komt het vandaan?’, ‘is het authentiek of namaak?’ en ‘hoe oud is het?’ te beantwoorden. Ook bij het museumspreekuur wordt er geen taxatie van de waarde van de voorwerpen gegeven.Om er zeker van te zijn dat de juiste specialist aanwezig is, dient u zich van tevoren aan te melden via 088 0042 800. Om deel te nemen aan het spreekuur is een geldig museumticket verplicht. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de kassa”.

Bron: https://volkenkunde.nl/nl/objectvragen-en-museumspreekuur