Tentoonstelling “Moederland”

Van 18 juni tot en met 26 juni 2022 vindt de tentoonstelling “Moederland” plaats in de Kruisruimte te Eindhoven.

Moederland Collectief Kunstexpositie Eindhoven ~ KUNST, DEKOLONISATIE & IDENTITEIT

Een collectief van zeven kunstenaars exposeren geselecteerd werk uit hun bestaand oeuvre en nieuw werk in een dialoog niet elkaar. Vanuit hun diverse achtergronden en familie geschiedenis mei roots uit voormalig Nederlands Indië, wordt de betekenis van Moederland onder de loep genomen. Moederland verbindt en inspireert de kunstenaars om werk in een nieuw perspectief naar voren te brengen, die het thema op persoonlijke manier weerspiegelt en bevraagt.

De spannende en hoogst actuele expositie MOEDERLAND toont werk van zeven kunstenaars met een gemeenschappelijke achtergrond: De geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië, Indonesië, de Molukken en Nederland.

Wat betekent Moederland voor de kunstenaars met hun migratieachtergrond? Hoe inspireert het hun werk? Wat betekent Moederland voor de kunstenaars waarvan het land niet meer bestaat?

Hoe reflecteert het collectief die geschiedenis naar het nu?
Welke rol speelt de periode van het einde van de kolonie en de onafhankelijkheid van Indonesië?

Het getoonde werk is een selectie uit hun bestaand oeuvre en nieuw werk in een dialoog met elkaar. Vanuit hun diverse achtergronden en familiegeschiedenis met roots in de Molukken, voormalig Nederlands-Indië en Indonesië wordt de betekenis van Moederland onder de loep genomen. Moederland verbindt en inspireert de kunstenaars om werk in een nieuw perspectief naar voren te brengen, die het thema op persoonlijke manier weerspiegelt en bevraagt.

In aanloop naar de Moederland tentoonstelling – Pulchri Studio Den Haag presenteren onderstaande kunstenaars een aantal van hun werken:
Ben Manusama
Ingrid van der Hoeven
Armando Ello
Dominique Latoel
Gijs Verschoor
Shelly Lapré
Aura Op den Camp.

Een deel van het werk van Aura op den Camp en Shelly Lapré is ook op onze website te zien:

Shelly Lapré

Aura op den Camp