Boekpresentatie “Architect in Bandoeng, verzetsstrijder in Delft”

De presentatie van “Architect in Bandoeng, verzetsstrijder in Delft” dat in Café Batavia van Museum Bronbeek op 17 juni 2022 werd gehouden, werd goed bezocht. Vrienden, belangstellenden en familieleden waren enthousiast.

De presentatie werd ingeleid door Hans van den Akker waarbij hij o.a. wees op het eerste boek van Dr. Jan van Dullemen, “Tropical Modernity”, dat de aanleiding was voor de tentoonstelling “Van KNIL militair tot meester architect, in Museum Bronbeek uit 2016. 

Hierna gaf hij het woord aan Prof. Claudine Chavannes die niet alleen enthousiast vertelde over Jan van Dullemen’s opleiding tot bibliothecaris en kunsthistoricus, maar ook refereerde aan haar eigen indrukwekkende Indische afkomst.

Daarna hield Jan Peter Wissink, directeur van de Walburg Pers een emotionele speech over de diepe banden tussen Nederland en Indonesië en de noodlottige afloop van het leven van Richard Schoemaker uit het nieuwe boek.

Ten slotte was er een korte presentatie van de auteur zelf over het ingewikkelde en tijdrovende onderzoek dat vooraf ging aan het schrijven van het boek, gevolgd door de overhandiging van het eerste exemplaar van “Architect in Bandoeng, verzetsstrijder in Delft” aan commandant van Bronbeek, Karel van Dreumel. De bijeenkomst eindigde met een signeersessie onder het genot van een hapje, drankje en veel gezellige gesprekken. 

Contactadres voor reacties en het boeken van lezingen / tentoonstellingen: Tropicalmodernity2010@gmail.com

Maria en Jan van Dullemen en Commandant Karel van Dreumel met het eerste exemplaar van 
“Architect in Bandoeng, verzetsstrijder in Delft” dd 17 juni 2022 (foto Arjan Vrieze)

 

Het is een bijzonder mooi boek voor een breed publiek geworden met veel informatie en zelfgemaakte foto’s. Op de omslag staat Villa Merah in Bandung met Maria onder de luifel!

Architect in Bandung, verzetsstrijder in Delft~ leven en werk van Prof.Ir. Richard Schoemaker (ISBN 9789462499195) is te bestellen bij De Walburg Pers
Hopelijk dat het boek veel gelezen gaat worden en dat iedereen er veel leesplezier aan beleeft.