Organisatie

English version

LOGO
Het logo van ons museum is ons ter beschikking gesteld door Merapi Obermayer 
7abookobjec-w200


INITIATIEFNEMERS

Fenny Vlietstra
Fenny100
In het trouwboekje van mijn ouders stond dat mijn vader, Willem Vlietstra, getrouwd was met de inlandse christenvrouw Carolien Lasut.
Twee weken nadat mijn ouders met mijn broer uit het voormalig Nederlands-Indië in Amsterdam aankwamen, werd ik geboren. Ik ben er dus, net als Adriaan van Dis, verwekt maar niet geboren.
Mijn jeugd heb ik in Ede doorgebracht, zoals vele kinderen van KNIL militairen.
Na mijn huwelijk, ben ik met mijn twee kinderen naar Amsterdam vertrokken.
Ik heb daar Opvoedkunde gestudeerd aan de UvA.
Van opvoedkundige ben ik editor/producent geworden van IDS (International Documentary Services).
Mijn Indische roots hebben van mij een mondiaal mens gemaakt, die openstaat voor verschillende culturen en zich het meest op haar gemak voelt in een multi-culturele samenleving.

Doric Steevensz
Doric Portugal (200-210)
Ik ben geboren in Tebing Tinggi, een dorp (destijds) niet ver van Medan op Sumatra, uit een Franse moeder en Indische vader.
Mijn vader was planter en ik heb tot mijn 6e een mooi leven in de natuur op de plantages gehad. Daarna moest ik voor school helaas naar een internaat (St Joseph te Medan). In 1960 zijn we naar Italië verhuisd en in 1965 zijn we naar Nederland gekomen.
Hier heb ik psychologie gestudeerd (met afstudeerrichting onderzoeksmethodologie en statistiek) en vervolgens heb ik jarenlang als bedrijfskundige gewerkt, met name in de gezondheidszorg.
In 2002 heb ik met een een aantal Indische Nederlanders, Stichting Pelangi opgericht die ten doel had het welzijn van de Indische gemeenschap te bevorderen.
Na de opheffing van de stichting in 2013 heb ik de behoefte gevoeld om me in te zetten voor de Indische geschiedenis en cultuur.

###

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s