Links

Deze pagina bevat links naar relevante websites die u misschien interesseren

/
This page contains links to relevant websites that might interest you (most of them in Dutch).

Migratie museum
Het Haagse stadscentrum kent sinds kort een nieuwe ontmoetingsplek die het Haags erfgoed rondom migratie toegankelijk maakt voor een breed publiek. Want migratie is een onlosmakelijk onderdeel van onze samenleving. Het museum verzamelt verhalen over migratie om ze op hedendaagse wijze te presenteren. Verhalen over mensen die om allerlei redenen naar Nederland kwamen, hun leven in de Hofstad opbouwden en daarmee een belangrijke bijdrage leverden aan het Den Haag van nu. Het Migratie Museum vertelt een nieuw gemeenschappelijk Haags verhaal met tentoonstellingen, culturele evenementen, debatten, lezingen en andere publieksactiviteiten. Educatie en onderzoek zijn onmisbare schakels in het werk van het museum.
Naar de website (Nederlands)

Stichting Hulswit, Fermont & Cuypers
De stichting is in november 2016 opgericht en werkt in het buitenland onder de naam Hulswit-Fermont-Cuypers Foundation for Indonesian-Dutch Milestones in Architecture.
De stichting is per 1 januari 2018 aangemerkt als culturele ANBI. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek.
Naar de website (Nederlands)

Eppo Doeve
Eppo Doeve (Bandoeng, 1907 – Amsterdam, 1981) was een van de bekendste en meest geliefde Nederlandse tekenaars. Zijn bekendheid had hij te danken aan de door hem ontworpen bankbiljetten, zijn optredens op televisie en het werk voor de Avrobode en Elseviers Weekblad. Hij beheerste elke vorm van grafische kunst, zonder een formele opleiding te hebben gehad. Reclames, toneeldecors, boekillustraties, schilderijen; Doeve maakte het allemaal. ‘Hij kon alles wat hij wilde, en wilde alles wat hij kon/ zei Alexander Pola over zijn collega. Gezien Doeves reusachtige oeuvre lijkt daar geen woord van gelogen.
Jozef Ferdinand Doeve werd op 2 juli 1907 geboren in Bandoeng, Nederlands-Indië. Hij was de oudste zoon van ambtenaar Justin Theodorus Doeve en zijn vrouw Helena Rosina Kepel. Zowel zijn vader als zijn moeder hadden gemengd Europees en Indisch bloed.
Naar de website (Nederlands)

Indisch Historisch
De hoeveelheid informatie op internet over het Indisch, Indischen, Indo’s, Indo-Europeanen of Nederlands-Indië is enorm toegenomen. We moesten daarom selecteren en inschatten wat voor de bezoekers van IndischHistorisch.nl zinvolle informatie op het internet is. Leidend is dat het met Indische geschiedenis te maken heeft. We willen daar wel soepel mee omgaan. Ook al is het niet altijd volgens strikte historisch-wetenschappelijke normen. We willen vooral dat ú iets aan de informatie hebt.
Naar de website (Nederalnds)

Stichting Indisch Erfgoed
Stichting Indisch Erfgoed stelt zich ten doel de culturele erfenis van het voormalig Nederlands-Indië te behouden, bekendheid te geven en verder te ontwikkelen voor de huidige en volgende generaties die een band hebben met het Indische erfgoed in Apeldoorn en omstreken maar ook elders.
Naar de website (Nederlands)

De Tweede Wereldoorlog in Nederlands Indië
De Tweede Wereldoorlog in Nederlands Indië is een ingrijpende periode. Verschillende organisaties houden zich bezig met de oorlog in Nederlands-Indië en dekolonisatie.
Naar de website (Nederlands)

Een museum over mensen
Museum Volkenkunde is een museum over mensen, gevestigd in een monumentaal gebouw aan de Singel in Leiden, op 5 minuten loopafstand van NS-station Leiden Centraal.
Al onze objecten vertellen een verhaal.
Voorwerpen die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Van Oceanië tot de Noordpoolgebieden, van Geisha tot de Boeddha en van Mekka tot Leiden. In Museum Volkenkunde ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn.
Naar de website (Nederlands)

De digitale COLLECTIE van het KITLV
kitlv2
Naar de website (Nederlands)

De wayang
Informatie op het gebied van wayang uit Indonesië.
Naar de website (Nederlands)