STIL WATER (Actrice Gerrie Abels)

STIL WATER Actrice Gerrie Abels – Tekst Peer Wittenbols – Regie Woody Richardson Laurens

Mijn naam is Gerrie Abels. Mijn nieuwste voorstelling Stil Water blijkt een groot publiek aan te spreken en ik zou hem graag vaker spelen. En daarom richt ik mij tot u.
Op zondagmiddag 13 november 2022 speel ik de voorstelling Stil Water opnieuw in Theater De Garage te Venlo.

Stil Water is een monoloog die de auteur Peer Wittenbols voor mij geschreven heeft, gebaseerd op mijn Indische familiegeschiedenis. In deze monoloog vertelt een naamloos negenjarig meisje over haar gezin dat in de late jaren ’50 halsoverkop Indonesië moest verlaten om in het verre Nederland een nieuw bestaan op te bouwen.

Het negenjarig meisje worstelt met grote vragen. Waar liggen mijn wortels? Wat gebeurde er ooit met mijn ouders in dat vreemde, verre land? Waarom praten ze nooit over het kamp? Zal ons gezin ooit ergens echt thuis zijn? Deze vragen vreten aan het meisje, maar ze durft ze aan niemand te stellen. En dus… neemt haar fantasie de vrije loop…
Een fragment van de voorstelling ziet u via deze link https://youtu.be/865ImGEpUWo

Deze voorstelling blijkt niet alleen boeiend te zijn voor mensen met een Indische geschiedenis. De voorstelling raakt een universeel gevoel van ontheemd zijn, van willen weten, waarom, waarvoor en hoe verder. Alle mensen die te maken hebben gehad, of nog hebben, met oorlog en hun grond gedwongen hebben moeten verlaten, zullen zich moeten verhouden tot wat er gebeurd is. En dat is iets wat geldt voor heel veel mensen.

De voorstelling ging in première op 16 september 2022 in Maastricht, in het bijzondere festival Musica Sacra. Dat bleek een groot succes. Reden waarom de voorstelling op 13 november opnieuw te zien is in Theater de Garage Venlo. Graag nodigen wij u uit om deze voorstelling te komen bekijken. Wellicht kunt u het mede mogelijk maken deze voorstelling vaker te spelen.

Theater De Garage – Saxenkampstraat 2 – Venlo
Aanvang 16.00 uur – Entree 14 euro of 25 euro met Indische maaltijd rond 17.30 uur.
Reserveren kan op https://www.theaterdegarage.nl/voorstellingen/gerrie-abels-stil-water/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mij via tel.nummer 06 – 18 38 90 15 of via mail: bolleman@home.nl .